10 Beste Crowdfunding Platform in Nederland (2024)

Crowdfunding is de afgelopen jaren sterk gegroeid in Nederland en Europa. Of het nu gaat om het ondersteunen van goede doelen, investeringen in bedrijven, of persoonlijke projecten, steeds meer mensen maken gebruik van crowdfunding platforms.

Crowdfunding is de afgelopen jaren sterk gegroeid in Nederland en Europa. Of het nu gaat om het ondersteunen van goede doelen, investeringen in bedrijven, of persoonlijke projecten, steeds meer mensen maken gebruik van crowdfunding platforms. Met de toename van technologie en het gebruik van sociale media is het eenvoudiger geworden om grote aantallen mensen te bereiken en hen te betrekken bij jouw project. Dit heeft crowdfunding naar een nieuw niveau gebracht.

 

Maar hoe kies je het beste platform? Hier vind je een overzicht van de top 10 crowdfunding Nederland en enkele belangrijke punten om rekening mee te houden bij het kiezen van een crowdfunding platforms voor jouw specifieke doel.

 

Groei van Crowdfunding in Nederland

In 2021 werd er maar liefst 730 miljoen euro gecrowdfund in Nederland, een toename van 75% ten opzichte van 2020. Veel platforms hebben hun modellen aangepast om beter in te spelen op de vraag van gebruikers, vooral na de Covid-19-pandemie.

 

Wat is het Beste Crowdfunding Platform?

Er zijn verschillende soorten crowdfunding platforms, elk met hun eigen focus en doelgroep. Van platforms die leningen verstrekken tot platforms die gericht zijn op donaties voor goede doelen. Hier is een overzicht van enkele van de beste crowdfunding platforms in Nederland, afhankelijk van je behoeften.

 

Top 10 Crowdfunding Platforms in Nederland

WhyDonate

WhyDonate is een van de grootste platforms voor donaties in Nederland. Je kunt hier fondsen werven voor goede doelen, persoonlijke campagnes of zelfs bedrijven. Het platform rekent geen kosten voor het opzetten van een campagne, wat het een populaire keuze maakt.

 

Lender Spender

Dit platform biedt persoonlijke leningen van €5.000 tot €25.000. Je kunt hier ook investeren vanaf €100, met een gemiddelde netto-opbrengst van ongeveer 4,13%.

 

Funding Circle

Gericht op leningen voor ondernemers, biedt Funding Circle leningen aan van €5.000 tot €250.000. Investeerders kunnen tot 18,9% per jaar rendement verwachten.

 

Capital Circle                                                              

Dit platform richt zich op het MKB en biedt leningen aan van €25.000 tot €2.000.000. Het verwachte rendement voor investeerders ligt rond de 7% per jaar.

 

One Planet Crowd

One Planet Crowd biedt lineaire en converteerbare leningen aan het MKB. Bedragen variëren van €100.000 tot €2.500.000.

 

Symbid

Zowel startende als bestaande ondernemers kunnen hier financiering aanvragen in ruil voor aandelen in hun bedrijf. Investeren kan vanaf €20.

 

Collin Crowdfund

Collin Crowdfund verstrekt zakelijke leningen van €50.000 tot €2.500.000. Investeerders kunnen rekenen op een gemiddeld rendement van 7,6% per jaar.

 

Kapitaal op Maat

Dit platform biedt lineaire en annuïteitenleningen van €25.000 tot €2.500.000. Investeerders kunnen een rendement tussen 6% en 9,5% per jaar verwachten.

 

Seedrs

Seedrs is internationaal actief en biedt bedrijven de mogelijkheid om aandelen te verkopen. Investeren is mogelijk vanaf €10.

 

Lend a Hand

Lend a Hand combineert sociaal en financieel rendement. Investeerders kunnen kiezen of ze direct willen investeren of via samenwerkingsverbanden, met investeringen vanaf €50.

 

Belangrijke Tips voor het Kiezen van een Crowdfunding Platform

Vergelijk de voorwaarden: Lees altijd goed de kleine lettertjes om verborgen kosten te voorkomen.

Ondersteuning: Controleer of het platform hulp biedt bij het opzetten van de campagne.

Succesverhalen: Bekijk eerdere campagnes op het platform en leer van hun ervaringen.

Met deze informatie kun je de juiste keuze maken voor een platform dat past bij jouw crowdfundingdoelen. Of je nu geld wilt inzamelen voor een goed doel of wilt investeren in een startup, er zijn tal van betrouwbare crowdfunding platforms in Nederland beschikbaar.