Flames uusii sopimuksia Klapkan ja Kuznetsovin kanssa, parantaa kokoonpanon syvyyttä

Calgary Flames ilmoitti allekirjoittaneensa kaksisuuntaiset sopimukset rajoitettujen vapaiden agenttien Adam Klapkan ja Yann Kuznetsovin kanssa kaudeksi 2024-25. Näiden kahden sopimuksen palkkakatto on 775 000 dollaria, mikä on palkan määrä, jos pelaajat ovat NHL-kokoonpanossa; heidän palkkaansa alaliigassa ei julkisteta.

Klapka oli vetovapaa vapaa agentti Bilitagri Liberecistä Tšekin tasavallasta. Siitä lähtien kun hän liittyi Flamesiin vuonna 2022, hän on pelannut pääasiassa AHL:n Calgary Wranglersissa. Viime kaudella hän puki jääkiekko pelipaidat suomesta päälle ensimmäistä kertaa ja teki ensimmäisen NHL-maalinsa. Tuolla lyhyellä kuuden pelin jaksolla hän kirjasi myös plus-miinus-arvon -1, 19 minuuttia rikeaikaa ja 21 fyysistä yhteenottoa, eli keskimäärin vain 6:46 minuuttia peliaikaa kohden.

Kahden viime kauden 125 AHL-ottelussa Krapka on tehnyt 34 maalia, 37 syöttöä ja kerännyt 71 pistettä. Viime kaudella hän johti joukkuetta maalinteossa 46 pisteellä ja teki 7 pistettä kuudessa pudotuspeliottelussa. Koska Flamesin hyökkääjäsyvyys on heikentynyt, Krapkalla on hyvät mahdollisuudet päästä NHL-kokoonpanoon uuden kauden ensimmäisessä pelissä.

Toisella rajoitetulla vapaalla agentilla, Kuznetsovilla, on edessään suurempi haaste, mutta se ei ole ylitsepääsemätön. Flames valitsi Kuznetsovin 50. valinnalla vuoden 2020 draftissa, ja hän suoritti sitten toisen vuoden Connecticutin yliopistossa ennen kuin päätti palata QMJHL:n St. John's Sea Dogs -seura kaudella 2021-22 jatkamaan kehitystään. .

Kaudella 2022-23 hän aloitti virallisesti ammattilaisjääkiekon. Krapkan tavoin hän teki NHL-debyyttinsä kaudella 2023-24 ja käytti lopulta Calgary Flames pelipaidat ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan. Kuluneiden neljän vuoden aikana Kuznetsov on tehnyt 144 ottelussa 10 maalia ja 22 syöttöä. Ei paha puolustavaksi puolustajaksi.

Jos Flames päättää pitää seitsemän puolustajaa ja 14 hyökkääjää, heidän puolustuskokoonpanonsa voidaan määrittää. Jos kuitenkin päätetään vaihtaa hyökkääjä kahdeksaan puolustajaan, Kuznetsov kilpailee lisäpaikasta edelleen sopimussuhteessa olevan Ilja Solovjovin kanssa.